Büyük organizasyon, büyük buluşma... Tarih: 13 Şubat...
 
Malatya Belediye'sinden muhteşem bir organizasyon…

Kocaözü'nün gururu

Hekimhan'ın gururu

Malatya'nın gururu

Türkiye'nin gururu

Hekimhan'ın son 100 yılda yetiştirdiği büyük bilim adamı...
Kocaözü'nün öz evladı... Gerçek Malatyalı... Son Hekimhanlı...
Hekimhan iyi ceviz yetiştirir, bir de iyi adamı... İşte büyük ve iyi adam: Cafer Özkul
Adam gibi adam...Ceviz gibi sağlam...
Kocaözü, Hekimhan ve Malatya ismini, 44 plakasını Eyfel Kulesine yazdıran adam... 4 dörtlük adam.
Paris'in göbeğinde ülkemizi gururla temsil eden bilim adamı...
Hekimhan seninle gurur duyuyor.

Avrupa'nın ilk Türk rektörü

Değerli Bilim Adamı

Hemşehrimiz

Ordinaryüs Prof. Dr. Cafer Özkul
Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü
Malatya'da…

Hekimhan-Kocaözü'nden çıkıp Fransa - Paris'ten geçip Rouen'da noktalanan büyük ve uzun maceranın inanılmaz hikâyesi…

Malatya'nın iftihar kaynağı, Fransa'da Rouen Universitesi Rektörü Hemşehrimiz Ordinaryüs Prof. Dr. Cafer ÖZKUL, rektör seçildikten sonra ilk defa ana yurdunda sizlerle buluşuyor.

Malatya Belediyesi, Dünyanın her yerindeki hemşehrilerimize sahip çıkmaya devam ediyor…
Ve.....
Bir başka Hekimhanlı, bir başka Malatyalı....
Prof. Dr. Cemil ÇELİK
TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanı
 
Bürokraside ve bilim alanında Hekimhanımıza ve Malatyamıza ve Türkiyemize büyük hizmetler yapan değerli bilim insanı...
40 yıl önce Kocaözü ilköğretim sıralarında yan yana oturan iki kader arkadaşı... 40 yıl sonra Malatya'da buluşuyor...
 
Büyük organizasyon, büyük buluşma... Tarih: 13 Şubat 2008
13 Şubat'ta Hekimhanlılar'ın kalbi bir başka atacak...
 
Malatya Belediyesi'nin aylardır yürüttüğü titiz ve yoğun çalışmanın mutlu sonucu...
Bütün Hekimhanlılara ve Malatya'ya hayırlı olsun...

Alişan Hayırlı

Malatya Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü

İrtibat: Tel: 0 422 371 54 54/ kultursanat@malatya.bel.tr
 
 

          Sayın Alişan Hayırlı beye bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Bu projenin gerçekleştirilmesindeki özverisini ve heyecanını yakından takip etme imkanım oldu.Bu proje,  Hekimhan ilçemizin markalaşmasına büyük bir katkı sağlayacağı gibi ,Hekimhanlı hemşehrilerimizi ,yerel yöneticilerimizi ve başarı yolunu öğrenmek isteyenleri de bir araya getirmesi açısından da önemlidir.Hekimhanlılar olarak toplantı günü olan 13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA günü saat 14:00 da Malatya Belediyesi Konferans Salonunda buluşmak üzere...

Vedat SOĞUKPINAR

Malatya Belediyesin Basın Bülteni

"Malatya Belediyesi 2008 yılı kültürel etkinlikler çerçevesinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 77. yıldönümü dolayısıyla 13 Şubat 2008 tarihinde bir panel düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, 13 Şubat Çarşamba günü “Eğitim ve Bilimin Kalkınmadaki Yeri: Fransa ve Avrupa Örneği. Türkiye Hangi Konumda?” konulu bir panel düzenlenecek.

Belediye Konferans Salonu’nda saat 14.00’de düzenlenecek olan Panel’e konuşmacı olarak, Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cafer Özkul ve TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Dairesi Başkanı Prof.Dr. Cemil Çelik’in katılacağı ve bütün vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Panele konuşmacı olarak katılacak olan Prof.Dr. Cafer Özkul ile Prof.Dr. Cemil Çelik dünya çapında iki önemli bilim adamı ve ikisi de Malatyalı.

Prof.Dr. Cafer Özkul şu anda Fransa’da Rouen Üniversitesi’nin Rektörlüğünü yaparken, Prof.Dr. Cemil Çelik ise TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı görevini yürütüyor.

Birisi Türkiye’de, bir diğeri de Fransa’da Malatya’nın gururu olan hemşerilerimizin özgeçmişleri şöyle:

* PROF.DR. CAFER ÖZKUL
1 Mart 1951 yılında Malatya - Hekimhan- Kocaözü kasabasında dünyaya geldi. İlköğrenimine Kocaözü kasabasında başlayıp Malatya’da bitirdi. Orta ve lise öğrenimini 1963 senesinde Devlet Parasız yatılı sınavını kazanarak Gaziantep Lisesinde yaptı.1969-1970 öğretim yılı Liseler arası bilgi yarışmasında 3 arkadaşı ile birlikte birinci oldu.

Etibank burslu örgencisi olarak 1970 yılında Fransa’ya gitti. Besançon’da bir yıl dil eğitimi gördü. Paris’te Elektrik Mühendisliği okulunda Yüksek öğrenimini tamamlayıp Haziran 1976’da Elektrik Mühendisi oldu. 1980 yılında Fizik doktorasını bitirip fizik doktoru oldu. 1988’de Doçent unvanını aldı. Aynı yıl Ankara’da YÖK sınavlarına girip Türkiye’de de aynı unvanı aldı. 1991 yılında Profesör oldu ve uluslararası alanda tanınmış CNRS araştırma laboratuarına bağlı Rouen Üniversitesinde Optik Fizik laboratuarını kurdu. CNET adlı araştırma merkezinin Optik Fizik danışmanı seçildi.

1997’de birinci sınıf profesörlüğe yükseldi. 2005’de Profesör ( Classe exceptionnel) Türkiye’deki karşılığı Ordinaryüs Profesör oldu.

Optik Fizik Bilimsel araştırmaları dalında (Lazer ve Hologram, 135 bilimsel yayını var) yaptığı araştırmalarla uluslararası birçok kongreye katıldı.

* PROF.DR. CEMİL ÇELİK..
1953 Malatya doğumlu olan Prof. Dr. Cemil Çelik; Turan Emeksiz Lisesinden Mezun oldu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini 1976 yılında bitirdi.

1986 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989 yılında Üniversite doçenti olan Çelik, 1992-1993 yıllarında Birleşmiş Milletler bursiyeri olarak Hindistan, Yeni Delhi’de bulunan “Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Moleküler Biyoloji Merkezinde” araştırmacı olarak çalıştı. Ayrıca, NATO ve diğer bazı uluslararası kuruluşların desteği ile birçok uluslararası kuruluşta araştırmacı, konuşmacı ve katılımcı olarak bulundu.

1996 yılında Üniversite Profesörü olan Çelik; 1997 yılında bu Üniversite bünyesinde Engelli Çocuklar Merkezini kurdu ve 6 yıl bu Merkezin yöneticiliğini yaptı.

1999-2004 yılları arasında OMÜ Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalının Başkalığını da yapan Çelik; onlarca yüksek lisans, doktora ve tıpta biyokimya uzmanının yetişmesinde danışmanlık yaptı.

1996-2000 yılları arasında Samsun Aydınlar Ocağı Genel Başkanlığı da yapan Çelik, 2004 yılında Üniversiteden naklen ayrıldı ve Adli Tıp Kurumuna geçti. Aynı zamanda TÜBİTAK Başkan danışmanı oldu. 2005 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Birçok uluslararası bilimsel organizasyonun Türkiye temsilcisi olarak görev yapan Çelik, TÜBİTAK-Hüsamettin Tuğaç Vakfının başkanlığı dışında daha birçok Kamu yararına çalışan dernek ve meslek kuruluşunun üyesi ya da yönetim kurulu üyesidir.

Uzmanlık alanı; Klinik biyokimya araştırmaları, parazit biyokimyası, öğrenme güçlüğü olan çocuklarla ilgili biyokimyasal ve sosyal araştırmalar, Türkiye’ de biyokimya eğitim ve öğretiminin sorunları, bilimin sosyalleştirilmesi, çocukların bilime teşvik edilmesi ve bilim ve teknoloji yönetimi konularını kapsamaktadır. 60’ın üzerinde araştırma makalesi olan Çelik’in yaptığı bilimsel araştırmalara 100’e yakın uluslararası yayında atıfta bulunulmuştur.Çiçek Evli ve 2 çocuk babasıdır."

 

Resim açılınca tekrar üzerine tıklayarak resmin büyük halini  görebilir veya afişi indirebilirsiniz.

Rektörümüz

 Sayın Rektörümüz ,Hemşehrimiz Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul'un  Video Görüntüleri.

www.hekimhan.com

www.hekimhan.org

www.hekimhanhaber.com